Pøbel pubertets Prima på frifot.

Skal vi være ærlige, så er hun ikke så mye på frifot for tiden. Litt pga båndtvang, og mye pga svært tette ører!!!

Altså kroppen har vokst, pelsen har vokst- dog tror jeg halvparten holder på å falle av. Jeg trodde dalmiser røytet mye- nothing compared to a golden. Beina har futt og fart, tungen kan kysse og slafse, kroppen kan danse, hoppe og sprette(veldig god på spretting). Dog er hodet på ferie, rettere sagt hjernen. Den er nå midlertidig stengt pga ommøblering(delvis shutdown). Den fungerer liksom ikke helt. Det er lys i øynene- men det er dårlig kontakt med fjernkontrollen.

Så strengt tatt så er hun svært enkel golden pike. Hun er bare tidevis litt mye goldenpike. Og for gamle matmødre som er vant til litt slappe lada’er er det tidevis hardt å holde følge med en ferrari:)

Vi var på dachstreff på Assev, og der var det sement i øra, bomull mellom øra og firehjulstrekk i bena. PHU. Og det er jo ingen sjangs til å sette ho i en innhegning med andre, for ho hopper bare over hun. Fikk beskjed om at hun hadde for lange ben:)

Det går bedre på tur. Jeg har vært superstreng, stoppet hver gang det har vært lyd. Halsbånd=gå pent. Og det har hjulpet, nå kan vi klarer nesten hele turer uten piping, og slenging. Matmor er staere enn goldenfnutten:)(moahhaaahahahha)

Matforsvaret er nesten helt borte, dog ikke på katten- der smeller det. Men jeg må være superstreng på dette også, hun skal omgås barn.

Og over til barn. BARN er gøy sier Prima, eller hun sier det ikke- hun roper det!! BARN ER GØYYYYYY!!!!
Det hjelper jo ikke at barna synes at Prima er gøy også, da blir det hele litt vilt og heftig. Og som vi alle vet det LIKER PRIMA. Så her er det litt skadekontroll ute å gå. Og selvkontroll!- og det er vanskelig hilsen barna og Prima. Men da får vi trene masse på det. Og i går kunne hun til og med sove:) Fremgang.
Dog har jeg et problem, og jeg har faktisk hatt det med alle mine hunder.
De hører på meg, går fint med meg på tur- alle andre driter de fullt i og viser de fingeren.
Ho drar i båndet på tur( og hun er sterk til å være så pitteliten), stikker av, vil ikke sitte eller andre ting på kommando.

Hvordan trener dere inn at de skal høre på andre folk????
Og gjerne med lite trening av andre mennesker for det fungere så dårlig synes jeg. 🙂

Ellers er hun veldig flink til å være rolig inne hos meg, sover mest, leker litt, og plager pysene. Ute i hagen kan hun være i timevis, og holde på for seg selv.
Hun er enkel å trene, dog har vi pga sykdom og jobb ikke fått vært på kurs de to siste gangene.
Hun elsker å trene, men helt ærlig hun er nok litt «dummere» enn dalmisen:)
Men hun er en enkel hund, og herlig hund. Men hun er i puberteten:)

2 tanker om “Pøbel pubertets Prima på frifot.

  1. kvinbi

    Arg! Jeg kjenner til det der. Lyset på, men ingen hjemme :/ Det er heldigvis nok først og fremst en fase. Unghunder har så mye unghunddiller at det går an å få eksem av mindre, men det pleier nå heldigvis stort sett å gå over av seg selv 🙂

    Svar
  2. Carina Josefine

    Så herlig lesning! Jeg synes det er jempeallright å lese om Prima, da hun ligger bare et par måneder foran Nommin i løypa. Hun høres jo bare herlig ut. Glad. Og herlig ❤

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s